NARSİST !!!

İnsanların hayatlarında birçok bağımlılık vardır. Sigara,alkol,kumar,uyuşturucu, kafein,sex ve daha bunlar gibi aklıma gelmeyenler.Ama ayrı tuttuğum bir bağımlılık daha var insan bağımlılığı.İnsan bağımlılıkların içinde de sevgili bağımlılığı ve bu sevgilinin genelde narsist oluşu.
Aşk,sevgi gibi başlayan ama zamanla hiç biri kalmayıp bağımlılığa dönen insanlar.Başta seversin,alışırsın,hayatının ben merkezi yaparsın.Sonra bu sen hiç farketmeden bir bağımlılığa döner.Sana normalde affetmeyeceğin,hiç bir şekilde kabul edip kaldıramayacağın şeyleri sana yapsa da vazgeçemezsin.Öyle pis işlemiştir ki içine söküp atmak istesen onsuz nefes alamayacağını zannedersin.Hele ki karşında ki de bu içinde bulunduğun durumun farkındaysa hadi bakalım geçmiş olsun,iliğini kemiğini sömürene kadar devam eder.
Hayatından çıkarmak istediğin de içinde bi savaş başlar. Mantığın gitmesinden yanadır ama sen aslında beynine değil kalbine yenik düşüp kalmasını istersin.Bunun sevgiyle alakası yok aslında .Başta evet her şey sevgidendi ama sonrasında sevgiden değildi.
Öyle bir zaman da girmiştir ki hayatınıza tam dibi görmüşken,en yalnız,en çaresiz zamanınız da sığınacak bir liman gibi görmüşünüzdür.İşte o zaman ilmek ilmek işler içinize,damarlarınız da akan kanın yerini çoktan almaya başlamıştır bile.Siz farkına varana kadar o tüm vücudunuzu sarmış olacaktır.
Bundan sonrası onun için kullanma aşamasıdır.Böyle de olmaz mı zaten genelde,önce vazgeçemeyecek kıvama getirene kadar dünyanın en sevgi dolu en romantik insanı olurlar.Tamamen ele geçirdikten sonra işkence zamanı başlar,artık tamamen onun istediği kıvama gelmiş bir köleden ibaretsiniz.Sizi aldatsa da,aşağalasa da ,dövse de , sövse de artık onun tutsağı olmuş durumdasınızdır ve kurtulamazsınız. Kızarsınız,kırılırsınız hatta nefret bile eder size ulaşabileceği her yerden engellersiniz.Ama diğer taraftan da bir şekilde yazsa arasa diye beklemekten de vazgeçmezsiniz.Önce kendini affettirene kadar hiç bir şey yaşanmamış gibi davranır, canımlar cicimler aşkımlar havada uçuşur.Baktı ki yumuşamaya başlayıp tekrar ağına düşmeye başladınız içinde ki şeytan tekrar devreye girmeye başlar.Şimdi onun için intikam saati, eee bu yaptıklarınızın bir bedeli olmak zorunda ona göre.Çünkü o her zaman haklı ve o her zaman kusursuz.Hatalı olan da kusurlu olan da suçlu olan da daima sizsinizdir. Hadi hayırlı olsun nur topu gibi bir narsistiniz var artık :)))
İnsanı bu kadar bağımlı yapabilen,psikolojik baskı yapan, suçluluk hissettirebilen dünyanın en iyi manipüle ustaları… Hayatınız da tanıdığınız,tanışmış olduğunuza en çok pişman olacağınız insan türü NARSİSTLER. Emin olun hayatınıza soktuğunuza köpekten beter pişman eder sizi. İnsanı öyle bir hale sokar ki haklı olduğunuz halde bile kendinizi suçlar,ona bunu nasıl yapabildiğinizi sorgular hale gelirsiniz.
Şener Şen’in Banker Bilo filminde dediği gibi ‘yaptım ama sor bakalım niye yaptım’ en büyük savunma mekanizmalarıdır. Çünkü yaptığı yanlışta olsa -ki asla bunu kabul etmezler illa ki mantıklı bir sebebi vardır ve suç onun değildir. Ve en sonun da sizi de buna ikna eder , boşuna demedik çok iyi manipüle ustalarıdır diye.Onlarla baş etme şansınız neredeyse milyon da sıfırdır.Ancak ve ancak çok sağlam bir psikolojiye ve ondan daha fazla bir zekaya sahip iseniz belki bir şansınız olabilir.
Ona göre siz onsuz bir hiçsiniz,aslında siz ona katlanıyor sabrediyorken o size katlanıyor olur.Hayatta kendinden başka kimseyi sevmez,kimseyi düşünmez,egoist,empati yoksunu,ukala ,kendini neredeyse (haşa) tanrı katında gören en tehlikeli insan türlerinden biridir. Vijdan ve merhamet onlar için sadece sözlükte bulunan anlamsız iki sözcükten ibarettir ve utanmak gibi bir duygudan da haberleri yoktur.Sizi ince bir nakış gibi öyle işler ki kendinizden nefret eder dereceye gelir , kendinizi değersiz bir paçavra olarak görür ve onun sizin için ne kadar büyük bir lutuf olduğunu düşünmeye başlarsınız.
Eğer hayatınız da narsist ne demek bilmiyorsanız ya da narsist bir insanla henüz tanışmadıysanız bu söylediklerim karşısın da -Hadi canım o kadar mı? dersiniz. Evet canım o kadar fazlası var eksiği yok . Size naçizane tavsiyem öyle olduğunu anladığınız insanlardan arkanıza bakmadan kaçın. Sevgiyle kalın ama bir narsiste bağımlı kalmayın…

Siyah Gölge…

NARSİST !!!” üzerine 2 düşünce

Yorum bırakın